Dredging kan project Abu Dhabi meer dan verdubbelen

De Antwerpse baggermaatschappij Dredging International, die deel uitmaakt van de DEME-groep, heeft haar project voor landwinning van al Raha Beach in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten) ruim kunnen verdubbelen. Bij het contract komt nu 78 miljoen euro bij, tot een totale waarde van 110 miljoen. Het werk is de volgende veertien maanden verzekerd.

(belga/tijd) - Het project Al Raha Beach in Abu Dhabi bestaat uit het opspuiten van 450 hectare nieuw land, langs de kustlijn. De bedoeling is om er de volgende jaren een luxueus complex van hotels, winkelgalerijen, waterrecreatie, flats, villa's en kantoren op te trekken. In feite komt er een "nieuwe stad", met plaats voor 120.000 mensen die er kunnen wonen en werken.

Dredging was al aangeduid om de eerste fase van de werken uit te voeren: het baggeren en opspuiten van 10 miljoen kubieke meter land. Daarvan is zo'n negentig procent gerealiseerd. De klant, het beursgenoteerde vastgoedbedrijf Aldar Properties, was volgens het Antwerpse bedrijf zo tevreden over de uitgevoerde werken dat het contract intussen is uitgebreid. In de tweede fase zal er nog eens 15 miljoen kubieke meter worden opgespoten. Die werken zijn intussen gestart, luidt het bij Dredging. De voorbije dagen is de sleephopperzuiger 'Vlaanderen 20' aangekomen die tot eind 2007 zal gebruikt worden.

DEME is op 50/50-basis in handen van de Antwerpse investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren en de bouwgroep CFE.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud