Druk verhandeld Interbrew-aandeel 2,6 procent hoger

(tijd-nieuwslijn) - Het aandeel Interbrew kende woensdag een drukke handelsdag. Er werden 4,3 miljoen stuks verhandeld, tien keer meer dan op een normale handelsdag. Het aandeel won 2,6 procent tot 23,6 euro.

Het aandeel begon nochtans slecht aan de handelsdag nadat Interbrew een fusie aankondigde met de Braziliaanse brouwer AmBev. Het verlies bedroeg al gauw 6 procent tot een laagste koers van 21,6 euro.

Na bijkomende informatie tijdens een persconferentie verkleinden de verliezen en vanwege de koopdruk uit de VS werden de rode cijfers nog volledig weggewerkt. Uiteindelijk eindigde het aandeel zelfs 2,6 procent hoger op 23,6 euro.

Een handelaar merkt op dat de koopdruk komt vanuit de VS, waar de beleggers willen beleggen in de potentiƫle nummer een. 'Anheuser-Busch blijft de nummer een, maar is enkel actief in de VS, dus een wereldspeler kan je dat niet echt noemen'. De koopdruk uit de VS heeft er voor gezorgd dat de stemming volledig is omgekeerd.

Analist Marc Leemans van KBC Securities zegt dat de analisten woensdagmorgen op de analistenvergadering overdonderd waren. 'Iedereen was in snelheid genomen en zit nu nog druk zijn cijfers bij te werken'. Leemans noemt de prijs aan de hoge kant, maar wel in lijn met wat momenteel in de sector voor overnames wordt betaald.

Hij zegt dat de huidige transactie duidelijk vanuit de families komt. 'Die deal is al jarenlang voorbereid', denkt Leemans. 'Wij hadden vanmorgen een uiteenzetting verwacht van John Brock over kostenbesparingen en dergelijke meer, maar nu kregen we ineens die overname te verwerken'.

Leemans denkt verder dat de huidige transactie Interbrew nog meer onder de aandacht van de buitenlandse beleggers gaat brengen.

21108832

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud