DSM breidt productiecapaciteit anti-infectiva in India uit

(tijd-nieuwslijn) - Het Nederlands chemiebedrijf DSM gaat investeren in de uitbreiding van de productiefaciliteiten van DSM Anti-Infectives in Toansa (India). Dat heeft het concern dinsdag bekendgemaakt. De investering leidt tot een hogere productie van het aan penicilline gerelateerde tussenproduct 6-APA en van actieve farmaceutische ingrediënten (API's).

De uitbreiding van de productiecapaciteit is volgens DSM onderdeel van het in december 2004 aangekondigde wereldwijde herstructureringsprogramma bij het onderdeel DSM Anti-Infectives dat tot doel heeft de winstgevendheid op korte termijn te verbeteren en de leidende posities van het concern op de wereldmarkt voor penicilline en penicillinederivaten te behouden.

De uitbreiding van de productiecapaciteit zal in 2006 plaatsvinden en leiden tot een verdubbeling van de productiecapaciteit voor 6-APA en Amoxicilline in India. Een woordvoerder van DSM wilde uit concurrentie-overwegingen niets zeggen over de omvang van de productiecapaciteit en het te investeren bedrag.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud