Advertentie

DSM duikt EUR 78 miljoen in het rood in 3e kwartaal

(tijd-nieuwslijn/betten) - De Nederlandse chemie- en farmagroep DSM heeft over het derde kwartaal van 2003 een nettoverlies geleden van EUR 78 miljoen tegen een nettowinst van EUR 88 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het concern maandag voorbeurs bekendgemaakt. Per aandeel kwam het nettoverlies uit op EUR 0,90, terwijl in vorig jaar nog sprake was van een winst per aandeel van EUR 0,86.

Het bedrijfsresultaat (EBIT) uit doorlopende activiteiten daalde in het derde kwartaal met 75% van EUR 104 miljoen tot EUR 26 miljoen. De winst per aandeel uit gewone bedrijfsuitoefening daalde van EUR 0,85 naar EUR 0,15. Analisten hadden gemiddeld gerekend op een winst per aandeel exclusief bijzondere items van EUR 0,31. De omzet uit doorlopende activiteiten daalde met 5% van EUR 1.394 miljoen tot EUR 1.325 miljoen.

DSM verwacht dat het bedrijfsresultaat in het vierde kwartaal van 2003 aanzienlijk beter zal zijn dan de EUR 26 miljoen in het derde kwartaal van 2003.

De post bijzondere items kwam in het derde kwartaal uit op EUR 102 miljoen. DSM kondigde op 1 oktober herstructureringen en reorganisaties aan waarbij meer dan 600 arbeidsplaatsen verloren zullen gaan. 'Bepaalde fabrieken van DSM Pharma Chemicals zullen in de mottenballen worden gezet en enkele productie-installaties van DSM Elastomers zullen worden gesloten, hetgeen een afwaardering vergt van EUR 59 miljoen netto', aldus DSM. Voor afvloeiingskosten en andere reorganisatiekosten is een voorziening gevormd van EUR 43 miljoen netto.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud