Duits farmacieconcern Schering schrapt duizend banen

(belga) - Het Duitse farmacieconcern Schering gaat ruim duizend arbeidsplaatsen schrappen in verschillende vestigingen. Dat heeft de groep dinsdag aangekondigd. In Duitsland gaat het om 950 jobs. Aan het personeelsbestand in het Belgische Diegem wordt niet geraakt. Reden voor de afslanking is de 'verhoogde kostendruk' door de internationale concurrentie.

In Duitsland worden twee vestigingen van Schering getroffen. In de productiemaatschappij in Bergkamen zullen 700 arbeidsplaatsen verdwijnen, in Berlijn zijn er dat 250. De directie sluit niet uit dat er naakte ontslagen zullen vallen.

Het bedrijf maakte ook bekend dat nog 300 banen zullen verdwijnen in het buitenland, maar preciseerde niet in welke vestigingen. Axel Friedrich, algemeen directeur van Schering Benelux, bevestigde formeel dat de bedrijven in de Benelux - en dus ook de vestiging in Diegem - niet getroffen zullen worden, 'omdat de banen verdwijnen in productiefabrieken, en die zijn er niet in de Benelux'.

De personeelsafbouw kadert in een besparingsplan dat de operationele marge van het bedrijf op 18 procent moet brengen. Momenteel bedraagt die marge 14,2 procent, wat veel lager is dan die van de concurrentie. In juni kondigde het bedrijf al aan dat wereldwijd 1.100 banen zouden verdwijnen. Daarna werden daar nog eens 900 banen aan toegevoegd. Ook de helft van de 24 productiesites zou gesloten worden. Het farmaconcern stelt in totaal ongeveer 26.000 personen tewerk.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud