Duits telecombedrijf MobilCom krijgt respijt

(DPA) = De Duitse telecomonderneming MobilCom, die aan de rand van de afgrond staat, heeft van haar banken opnieuw uitstel gekregen voor de terugbetaling van een krediet van 4,7 miljard euro. MobilCom heeft daardoor nog tot 15 november de tijd om een uitweg te vinden. In de tussentijd hoeft het bedrijf geen rente te betalen, meldde de onderneming donderdag.

MobilCom zit in de problemen sinds France Telecom zijn steun staakte aan de op drie na grootste aanbieder van mobiele telefonie in Duitsland. De onderneming heeft al wel hulp gekregen van de overheid, maar moet nu nog een oplossing vinden voor de schuldenlast van bijna 5 miljard euro. France Telecom wil wel een deel overnemen, maar verwacht ook financiƫle steun van de Duitse overheid.

Als de banken hun geld terugeisen, zal MobilCom surseance moeten aanvragen. De redding wordt bemoeilijkt door de positie van oprichter Gerhard Schmid. Die bezit nog 50 procent van de onderneming, maar France Telecom wil niet dat Schmid profiteert van een sanering. Beide partijen liggen al sinds februari met elkaar overhoop.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud