Duitsland en Spanje willen strijd om Endesa beëindigen

Zowel Berlijn als Madrid willen snel een einde maken aan de strijd om de overname van de Spaanse energieleverancier Endesa door de energiereus E.on. Endesa is het grootste energiebedrijf van Spanje.

(belga) In aanloop naar de Duits-Spaanse top van volgende week heeft de Duitse kanselier Angela Merkel vrijdag gezegd dat er een 'gefundeerd optimisme' bestaat om tot een oplossing te komen in het conflict waarin het Duitse E.on het Spaanse bedrijf voor 27 miljard euro wil overnemen.

'Het zal een happy end zijn voor Spanje, Europa en de hele energiesector', zei de Spaanse eerste minster Jose Luis Rodriguez Zapatero. 'Tijdens onze bilaterale ontmoeting zullen we kunnen feesten'

In april keurde de Europese Commissie de overname van Endesa door E.on goed, omdat de fusie geen dominantie op de Europese markt zou opleveren.

Maar in juli verplichtte de Spaanse nationale energie commissie E.on de kern- en kolencentrales te verkopen, die goed zijn voor 32 procent van de productiecapaciteit van het bedrijf in Spanje.

Foto: Bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud