DuPont boekt meer winst dan verwacht

(tijd-nieuwslijn) - De Amerikaanse farmagroep duPont boekte over het tweede kwartaal van 2002 een nettowinst van USD 543 miljoen, tegenover een verlies van USD 213 miljoen een jaar eerder. Per aandeel betekende dit een winst van 54 dollarcent per aandeel.

Zonder een uitzonderlijke last van 17 dollarcent per aandeel, kwam de winst per aandeel uit op 71 dollarcent en boven de gemiddelde marktverwachting van 66 dollarcent. De omzet daalde met 4,2% tot USD 6,7 miljard, tegen 7 miljard een jaar eerder.

DuPont verwacht aan de groeiverwachting te kunnen voldoen. De groep verwacht een "substantiele verbetering" in de tweede jaarhelft, waarbij de resultaten over het derde kwartaal zullen verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Over het vierde kwartaal wordt een verdrievoudiging verwacht. In een mededeling spreekt DuPont de verwachting uit dat het economisch herstel zich in het tweede jaarhelft zal voortzetten, al zal het aan een lager tempo zijn dan in de eerste jaarhelft. In de eerste maanden van het boekjaar profiteerde de economie van het voorraadeffect.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud