Advertentie

Durfkapitalisten maken zich op voor grootste overname ooit

De Amerikaanse investeringsfondsen Texas Pacific Group (TPG) en Kohlberg Kravis Roberts (KKR) onderhandelen over de overname van de Texaanse energiegroep TXU. Ze hebben er een bedrag van 32 miljard dollar (ruim 24 miljard euro) voor over.

(tijd) Schulden inbegrepen zou dat de grootste 'leveraged buyout' (LBO) ooit zijn met een waarde van meer dan 48 milard dollar. Dat staat zaterdag in de Wall Street Journal. Een LBO is een overname gefinancierd door schulden.

Over de overname zou mogelijk dit weekend nog een beslissing vallen, zo luidt het, al wordt benadrukt dat er nog veel onzekerheden zijn.

Het Texaanse TXU, dat in 2002 bijna failliet ging na een mislukte overname in het buitenland, is een van de grootste Amerikaanse bedrijven die zich bezighouden met productie en distributie van elektriciteit.

Het overnamerecord in de durfkapitaalsector staat op dit moment op naam van het investeringsfonds Blackstone Group, dat eerder deze maand de goedkeuring kreeg om de Amerikaanse immobiliƫngroep Equity Office Properties Trust te kopen voor 39 miljard dollar.

Het afgelopen jaar namen de durfkapitaalfondsen voor bijna 600 miljard dollar aan bedrijven over, een absoluut record. Dat is 70 procent meer dan in 2005.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud