Duvel Moortgat bevestigt verwachtingen huidig boekjaar

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische bierbrouwer Duvel Moortgat bevestigt de verwachting over 2004 een omzetgroei te realiseren van 7% en een winstgroei van 7 tot 10%. 'Het eerste kwartaal is goed verlopen en wij handhaven dus onze prognoses', luidde het bij de brouwer in de marge van de jaarvergadering. Op die vergadering zei topman Michel Moortgat dat er dit jaar conclusies worden getrokken voor Passendale. Het dividend van 0,53 euro werd goedgekeurd.

De verkoop van het amberkleurige bier Passendale is in 2003 met 40% afgenomen. Sinds ruim een jaar heeft Duvel Moortgat de publiciteit voor het bier stopgezet. 'Passendale heeft de verwachtingen niet ingelost. In de loop van 2004 zullen wij uit de cijfers de conclusies trekken', zei Michel Moortgat. Vrij algemeen wordt verwacht dat de brouwerij de productie van het bier stopzet.

Duvel Moortgat neemt voor het huidig boekjaar voor vooral 'in de diepte te werken'. Dat betekent dat de groep niet zozeer nieuwe markten wil aanboren of nieuwe producten gaat lanceren, als wel haar markten en producten die het goed doen, verder gaat bewerken. Zo wil Duvel de distributie naar prioritaire exportlanden uitbreiden en optimaliseren. Een belangrijk project is ook de introductie van nieuwe kratten. In 2003 werd al 0,7 miljoen euro geïnvesteerd in de invoering van de nieuwe bakken in Nederland. Dit jaar worden de kratten ook in Frankrijk en België geïntroduceerd. Moortgat schat dat er vijf tot zeven jaren nodig zijn om het hele krattenpark van Duvel te vernieuwen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud