E.ON boekt hoger dan verwachte bedrijfswinst

(tijd) - Het Duitse E.ON, de tweede elektriciteitsproducent van Europa, zag zijn bedrijfswinst het voorbije boekjaar aandikken met 18 procent van 6,2 miljard euro tot 7,4 miljard euro. Dat is meer dan analisten hadden verwacht. Op de algemene aandeelhoudersvergadering in april zal de raad van bestuur voorstellen het dividend over 2004 met 17,5 procent op te trekken tot 2,35 euro per aandeel.

Dat meldt het bedrijf donderdag in een persbericht. E.ON stelt verder dat het de opbrengst van de verkoop van zijn belang van 43 procent in de Duitse chemiegroep Degussa volledig zal uitkeren aan de aandeelhouders. Het precieze tijdstip en de manier waarop dat zal gebeuren is voorlopig nog niet bekend.

De nettowinst over 2004 bleef met 4,3 miljard euro wel iets onder de verwachtingen. De omzet steeg met 6 procent tot 49,1 miljard euro.

Voor 2005 gaat de Duitse elektricteitsproducent ervan uit dat de bedrijfswinst licht boven die van 2004 zal liggen.

E.ON kondigt verder aan dat het mogelijk overnames zal doen om zo de organische groei van de groei te ondersteunen. 'Daar kunnen ook grotere overnames toe behoren, voor zover die voldoen aan onze strikte strategische en financiële criteria,' verklaarde gedelegeerd bestuurder Wulf Bernotat tijdens de voorstelling van de jaarresultaten in Düsseldorf.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud