E.ON boekt hogere winst

(tijd-nieuwslijn) - Het Duitse elektriciteitsconcern E.ON heeft over de eerste negen maanden van 2004 een nettowinst behaald van 3,967 miljard euro, 17% meer dan de 3,382 miljard van het jaar ervoor. De EBIT steeg 19% van 4,645 miljard naar 5,530 miljard euro. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

Deze cijfers liggen boven de verwachtingen. Elf analisten, geraadpleegd door Dow Jones, hadden gemiddeld gerekend op een nettowinst van 3,370 miljard euro en een EBIT van 5,440 miljard.

De resultaten werden positief beinvloed door operationele verbeteringen, consolidatie van overnames en door enkele eenmalige items.

De groep verstevigde in de voorbije weken zijn positie in enkele groeimarkten, in het bijzonder in Centraal- en Oost-Europa. "We zijn op het goede pad om van E.ON een van de wereldleiders te worden in onze sector", aldus CEO Wulf Bernotat in het persbericht.

Het bedrijf bevestigt dat het over het volledige jaar een dubbelcijferige ebitgroei zal halen. De nettowinst zal die van 2003 evenaren, ondanks het uitblijven van grote boekwinsten in 2004. Eerder had het bedrijf gezegd dat de winst in 2004 onder die van 2003 zou uitkomen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud