EADS neemt voor eindejaar beslissing over Airbus A350

(belga) - EADS, het grootste Europese luchtvaartconcern, neemt 'voor het einde van het jaar' een beslissing over de lancering van de Airbus A350. Die moet de concurrentie aangaan met de toekomstige 7E7 van het Amerikaanse Boeing. Dat maakte EADS maandag bekend na afloop van een onaangekondigde raad van bestuur.

De volgende raad van bestuur vindt plaats op 10 december. Maandag deed Airbus-topman Noël Forgeard een reeks voorstellen over de A350, maar over de inhoud van zijn verklaringen zei de woordvoerster van EADS na afloop niets.

De A350 is een middelgroot vliegtuig en wordt als de belangrijkste concurrent voor de Boeing 7E7 beschouwd. Het Europese vliegtuig zou een grotere capaciteit en actieradius hebben dan zijn Amerikaanse tegenhanger. De ontwikkeling van het nieuwe toestel gaat wel gepaard met een omvangrijke investering van 3,5 miljard euro, volgens de Wall Street Journal.

Het feit dat de raad van bestuur maandag geheim werd gehouden, heeft te maken met de interne verdeeldheid tussen de bestuurders, onder meer over de tweekoppige leiding van het concern: in handen van de Fransman Philippe Camus en de Duitser Rainer Hertrich. Eigenaar Daimler Chrysler wil die structuur behouden, terwijl de Franse regering liever één enkele Fransman aan het hoofd zou zetten. De naam van Noël Forgeard circuleert.

De mandaten van de bestuurders lopen in juli volgend jaar af.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud