Eegalease vraagt Dexia incassoprocedure te staken

(tijd-nieuwslijn) - Eegalease en de Consumentenbond vragen aan Dexia dat het de incassoprocedures tegen Legioleasebeleggers die hun restschuld niet kunnen of willen betalen staakt. Als Dexia hier geen gehoor aan geeft, dreigt Eegalease een kort geding aan te spannen. Dat deelt Eegalease in een persbericht mee. Eegalease overkoepelt de belangen van de partners van Legioleasebeleggers.

Eegalease stelt dat een aandelenlease een huurkoop is waarbij de handtekening van de partner vereist is. In augustus oordeelde een Amsterdamse kantonrechter dat Eegalease geen collectieve claim tegen Dexia kan voeren maar dat in 3 individuele gevallen wel een handtekening vereist was. De rechter zei dat de Legiolease contracten in die drie gevallen hierdoor nietig waren.

Toch gaat Dexia verder met de incassoprocedures bij Legioleaseklanten van wie hun contract afloopt en die een restschuld moeten betalen (hun aandelen zijn bij het einde van het contract minder waard dan de lening die ze zijn aangegaan om die aandelen te kopen). Eegalease en de Consumentenbond vinden dat Dexia die incassoprocedure moet staken aangezien de rechter Dexia volgens hen in het ongelijk stelde. Dexia verdedigde zich tegen die uitspraak door te verwijzen naar twee andere rechters die Dexia in gelijke omstandigheden wel gelijk gaf.

Beide verenigingen dreigen nu in kort geding te gaan indien Dexia niet stopt met de incassoprocedures. Bij de Stichting Eegalease zijn ruim 18.000 mensen aangesloten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud