'Efteling onderzoekt opening tweede park'

De directie van het Nederlandse pretpark De Efteling overweegt op termijn een tweede attractiepark te openen, dit keer buiten Nederland. "We zijn voorzichtig aan het rondkijken", zegt de nieuwe directievoorzitter Bart de Boer maandag in een gesprek met de Nederlandse krant het Financieele Dagblad. "Er liggen momenteel kansen in de markt".

(belga) - Volgens De Boer denkt De Efteling opnieuw aan een familiepark met sprookjes als thema, net zoals het bestaande in Kaatsheuvel nabij de Nederlands-Belgische grens. "Daar zijn we goed in en daarmee hebben (we) weinig concurrentie". Een tweede Efteling in Nederland is niet aan de orde.

Het onderwerp staat al enige tijd op de agenda van de directie van de Efteling. "Het maakt onze positie sterker als je niet van één park afhankelijk bent. In Nederland wordt door de files de cirkel waar onze bezoekers vandaan komen steeds kleiner."

"Er worden momenteel buitenlandse parken aangeboden. Die zijn met veel risicokapitaal gefinancierd en de aandeelhouders zoeken in deze tijd van recessie een koper", zegt De Boer.

De Efteling is goed in staat om een overname te kunnen financieren, zegt de krant. De onderneming beschikt over een eigen vermogen van meer dan 70 procent van het balanstotaal. De Stichting Natuurpark de Efteling, sinds de jaren vijftig enig aandeelhouder, ondersteunt de expansieplannen.

De buitenlandse expansie zal niet ten koste gaan van de positie van de Nederlandse Efteling. "We zullen die parel zeker niet laten verstoffen", aldus de directievoorzitter. Dit jaar investeert het Nederlandse attractiepark 52 miljoen euro in een nieuw vakantiepark, Efteling Bosrijk. Verder worden er enkele tientallen miljoenen gestoken in andere uitbreidingsprojecten.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud