Advertentie

Eldi verkoopt vastgoed winkels

Eldi, de Belgische keten van elektrozaken, heeft het vastgoed van 52 eigen en twee andere winkels verkocht aan de Nederlandse vastgoedgroep Dennenborgh. Volgens André Vermeeren, de stichter van Eldi, wordt de opbrengst van de operatie integraal geherinvesteerd.

(tijd) Eldi, dat helemaal in handen is van de familie Vermeeren, telt 137 winkels in België en Noord-Frankrijk. Het vastgoed van ruim de helft van die vestigingen is eigendom van de groep. Op 58 winkels na belandt dat vastgoed nu in Nederlandse handen. De keten sloot langetermijnhuurcontracten met Dennenborgh voor de verkochte panden. De flats boven een reeks winkels blijven eigendom van Eldi.

Vermeeren wil niet kwijt hoeveel de verkoop opbracht. Hij zegt enkel dat de verkoopsom in geld en aandelen wordt vereffend, maar het is niet bekend van welke vennootschap de aandelen zijn.

Over de reden is de Eldi-stichter duidelijk: 'We doen dit niet omdat we geld nodig hebben. De zaken gaan immers zeer goed en we zijn van plan serieus uit te breiden. Het is de bedoeling ons meer te kunnen toeleggen op onze kernactiviteit. We laten het beheer van de panden liever over aan specialisten.'

Mogelijk worden de verkochte en de andere Eldi-gebouwen ondergebracht in een vastgoedbevak. Het geld van de verkoop wordt opnieuw geïnvesteerd. 'Het is goed mogelijk dat een deel naar Eldi vloeit. Maar we bekijken ook andere projecten, buiten de elektrosector.' Over de aard van die projecten wil Vermeeren geen details geven.

Eldi kwam vorige maand ook in het nieuws. Toen raakte bekend dat de keten een externe partner zoekt die geld wil injecteren in haar groeiplan. Volgens Vermeeren is er op dat vlak geen nieuws te melden. Hij sluit overigens niet uit dat Eldi alleen voortgaat.

De verkoop toont opnieuw aan dat de Belgische elektrosector volop beweegt. De bewegingen hebben ook te maken met de groei van het Duitse Media Markt.

BB

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud