Electrabel biedt 66,5 miljoen euro voor Rendo

Electrabel-woordvoerster Lut Van De Velde bevestigt dat de Belgische stroomproducent een bod heeft uitgebracht op de leveringsactiviteiten van het Nederlandse energiebedrijf Rendo. Electrabel legt 66,5 miljoen euro op tafel voor de divisie, Rendo Energielevering.

(foto belga)

(tijd) - Electrabel wil geen financiële details kwijt, maar Rendo wel. 'Electrabel is bereid om na onderhandeling en onder een aantal voorwaarden een bedrag van 66,5 miljoen euro te betalen voor Rendo Energielevering', zegt het Oost-Nederlandse bedrijf.

Electrabel heeft zich er ook toe verbonden alle werknemers over te nemen die direct en indirect voor Energielevering werken. Het gaat over 69,5 voltijdse equivalenten. 'Ook hun huidige rechtspositie wordt verzekerd. Dat is buitengewoon royaal te noemen,' vindt de raad van bestuur van Rendo. Naast het personeel wordt ook het kantoorgebouw in Hoogeveen overgenomen.

Rendo omschrijft het bod van Electrabel als 'zeer goed', en zegt de aandeelhouders op de volgende algemene vergadering te zullen adviseren de verkoop goed te keuren. Volgens de Electrabel-woordvoerster nemen de aandeelhouders van Rendo normaal gezien binnen een tweetal weken een beslissing.

'Rendo Energielevering vormt een interessante partij voor een energiebedrijf als Electrabel, dat een retailmarkt in Nederland op wil zetten. Electrabel heeft een sterke organisatie achter zich staan. Mede om die reden heeft de Raad van Commissarissen besloten de aandeelhouders te adviseren het leveringsbedrijf te verkopen', legt Rendo uit in een persbericht.

Rendo benadrukt dat het bod alleen betrekking heeft op Rendo Energielevering. Rendo Netwerken en Rendo Energieservice vallen buiten de transactie. Het bod heeft met andere woorden betrekking op de commerciële afdeling, en niet op het netwerkbedrijf.

Electrabel zou ook Cogas, een andere regionale speler op de Nederlandse energiemarkt, in het vizier hebben. Electrabel-woordvoerster Van De Velde zegt dat er al contacten zijn geweest met Cogas, maar wil geen verdere commentaar geven. Van De Velde liet wel verstaan dat Electrabel steeds op zoek is naar mogelijkheden in Nederland.

Op de algemene aandeelhoudersvergadering begin mei had gegedelegeerd bestuurder Jean-Pierre Hansen al aangegeven de activiteiten van de stroomgroep op de Nederlandse markt uit te breiden. 'We willen in Nederland een zo groot mogelijk evenwicht bereiken tussen productie en levering van energie,' licht Van De Velde toe. 'Electrabel heeft in Nederland momenteel vooral professionele klanten en we willen ook de residentiële markt aanboren.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud