Electrabel en Suez nemen belang van 1,9% in Acea

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische elektriciteitsmaatschappij Electrabel en moeder Suez hebben een financiële participatie genomen van 1,9% in het kapitaal van Acea, een belangrijke speler op de Italiaanse markt voor elektriciteit en water. Dat staat in een gezamelijk persbericht van Electrabel en Suez. Het is niet de bedoeling dat belang verder op te trekken, zegt Electrabel-woordvoerster Francoise Vanthemsche.

De participatie is een stap verder in de samenwerking die al bestond tussen Electrabel en Acea. In mei ondertekende Electrabel een strategische alliantie met het Italiaanse nutsbedrijf Acea. Beide ondernemingen richtten een joint venture op, waarin de elektriciteitsproductie, de verkoop en trading en de levering aan de verbruikers worden samengebracht. Acea verdeelt elektriciteit aan 1,5 miljoen gezinnen in de regio rond de Italiaanse hoofdstad Rome.

Electrabel neemt een belang van 1,8% in Acea en moederholding Suez 0,1%. Op de vraag of Electrabel eraan denkt in de toekomst dat belang verder op te trekken, antwoordt Vanthemsche dat dat "niet aan de orde is". Acea is voor 51% in handen van de stad Rome; de andere 49% zijn genoteerd op de beurs. Volgens de statuten van Acea mogen andere aandeelhouders dan de stad Rome maar een belang van maximaal 3% in Acea hebben.

(c) tijd-nieuwslijn (tel: +32 3 2860372; fax: +32 3 2860370)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud