Advertentie

Electrabel: geen concrete contacten met Enel

(tijd-nieuwslijn) - De energiegroep Electrabel heeft momenteel geen concrete contacten over samenwerking met de Italiaanse elektriciteitsproducent Enel. Dat zegt Electrabel-woordvoerster Lut Vande Velde aan Tijd-Nieuwslijn.

De Tijd schreef maandag dat Paolo Scaroni, bestuursvoorzitter van Enel, een samenwerking met Electrabel buiten Italië niet uitsloot. De kans daarop lijkt evenwel niet zo groot. Scaroni zei in dat verband dat beide groepen een heel verschillende strategie hebben.

Lut Vande Velde herhaalt dat de strategie van Electrabel, naast het consolideren van zijn marktpositie in de Benelux, vooral gericht is op het uitbouwen van posities in Frankrijk, Italië en het Iberisch schiereiland.

Enel concentreert zich volgens Paolo Scaroni vooral op Oost-Europa. 'Voor onze groei in het buitenland geven we de voorkeur aan landen die nu met de liberalisering beginnen en waar we een grote speler kunnen worden'. Enel investeert in energiebedrijven in Rusland en Roemenie, staat op het punt een Slowaaks productiebedrijf met kerncentrales te kopen en heeft een samenwerking met het Franse EdF.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud