Advertentie

Electrabel: groen licht voor windpark Wallonië

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische elektriciteitsproducent Electrabel verkreeg een vergunning voor de bouw van het eerste windturbinepark in Wallonië.

Het gaat om een windturbinepark in het gehucht Roderhöhe van Bütgenbach in het gebied van de Hoge Venen. De bouwvergunning verleent toelating voor het inplanten van vier windturbines met elk een vermogen van 2.000 kW. De vier turbines zouden jaarlijks een 16 miljoen kilowatturen (kWh) moeten produceren wat overeenstemt met een jaarverbruik van een 5.000 gezinnen.

De investering bedraagt EUR 9,6 miljoen. Volgens Electrabel bevestigt het zijn ambitie om de elektriciteitsproductie te diversifieren met inbegrip van hernieuwbare energie.

Electrabel verwacht dat het project snel kan worden afgewerkt. De eerste kilowatturen worden verwacht tegen het begin van de lente 2003.

Naast het offshore project voor de Belgische kust diende Electrabel tot op heden een aantal vergunningsaanvragen in voor de bouw van in totaal 86 windturbines voor een totaal vermogen van 130.000 kW, waarvan 34 in Wallonië voor een gezamenlijk vermogen van 72.000 kW.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud