Electrabel introduceert nieuwe aardgastarieven in 2005

(tijd-nieuwslijn) - De energiegroep Electrabel introduceert op 1 januari voor alle reeds geliberaliseerde gasklanten nieuwe en meer transparante prijzen. Dat deelde Electrabel vrijdag mee in een persbericht.

De klant geniet vanaf 1 januari 2005 automatisch van de meest voordelige prijsformule. Voor het overgrote deel van de residentiele klanten houdt dit, in vergelijking met de tarieven van voor de liberalisering, een prijsdaling in, zo zegt Electrabel.

Electrabel geeft bovendien 2x 2 procent korting voor klanten die voor beide energievormen (aardgas en elektriciteit) een jaarcontract afsluiten.

Op een geliberaliseerde markt bestaat de prijs voor aardgas uit drie componenten: de basisprijs van de energie die elke leverancier zelf bepaalt en die onderhevig is aan concurrentie, de tarieven voor het gebruik van de distributienetten die door de overheid worden vastgelegd en de verschillende heffingen en taksen.

'Vanaf 1 januari 2005 introduceert Electrabel nieuwe prijzen die duidelijk, transparant en afzonderlijk de energieprijs laten zien, verhoogd met de andere componenten die Electrabel voor rekening van de netbeheerders en de verschillende overheden aan de klanten doorberekent', aldus de groep in haar persbericht.

Electrabel verbindt zich ertoe om voor al zijn klanten automatisch de voordeligste formule te kiezen. 'Op die manier krijgt de klant die voor Electrabel kiest, rekening houdend met zijn verbruikskenmerken, steeds de voordeligste voorwaarden', zegt de energiegroep.

Bijkomend zal Electrabel een bijkomende korting van 2 procent op de energieprijs toestaan aan alle klanten die een overeenkomst sluiten voor een jaar. Momenteel loopt een grootschalige informatiecampagne naar de klanten.

'Onder de huidige omstandigheden betekent dit Electrabel-aanbod dat ongeveer 70 procent van de residentiele klanten, die met aardgas verwarmen, in totaal minder zullen betalen dan voor de liberalisering', aldus Electrabel.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud