Electrabel krijgt fiscale garanties tot 2009

Electrabel heeft van de Belgische regering fiscale garanties tot en met 2009 gekregen. Dat meldt de topman van de Belgische elektriciteitsgroep, Jean-Pierre Hansen, in een gesprek met De Standaard. Het bericht staat ook in Le Soir.

(belga) 'Er is afgesproken dat tot 2009 de fiscaliteit en het reglementair kader waaraan wij onderworpen zijn, niet zal veranderen', verklaart gedelegeerd bestuurder Hansen. Daarmee geeft de Electrabel-topman voor het eerst aan dat tegenover de beloften van Suez en Electrabel ook een concreet engagement staat van de Belgische regering en in het bijzonder van premier Guy Verhofstadt.

Hansen onderhandelde wekenlang met de premier over een Pax Electrica. De overheid drong daarbij aan op engagementen van Electrabel en het moederbedrijf Suez over het stimuleren van de concurrentiewerking en de blokkering van de elektriciteitsprijzen. Op 6 oktober werd dat geofficialiseerd. Toen deelden Hansen en Gérard Mestrallet, het topduo van de Franse nutsgroep Suez, mee dat ze een rist verbintenissen waren aangegaan in het licht van de fusie van Suez met Gaz de France. Nu blijkt dat daar vanuit de regering ook iets tegenover stond.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud