Electrabel stelt 1.500 megawatt capaciteit ter beschikking

(tijd-nieuwslijn) - Electrabel stelt zijn sites in Sint-Pieters-Leeuw, Beringen en Marchienne-au-Pont ter beschikking en start daarvoor een veilingprocedure op. Die sites laten de bouw van minstens 1500 megawatt nieuwe capaciteit toe, bijna 10 procent van het huidige productiepark in België. Dat meldt Electrabel in een persbericht.

In oktober legde de federale overheid Electrabel verschillende engagementen voor om de werking van de elektriciteitsmarkt in België verder te optimaliseren. Een van de voorgestelde maatregelen was het ter beschikking stellen door adequate sites om andere stroomproducenten toe te laten nieuwe productiecapaciteiten te installeren op Belgisch grondgebied.

Vanaf 7 maart kunnen de geïnteresseerde bedrijven die aan de procedure willen deelnemen contact opnemen met ABN-AMRO; deze laatste werd aangesteld om de procedure in goede banen te leiden.

Deze maatregelen vormen een aanvulling op de andere initiatieven die Electrabel sinds 2003 heeft genomen om de werking van de Belgische markt te verbeteren: oprichting van een onafhankelijke operator die 1600 MW beheert (SPE), terbeschikkingstelling van nucleaire capaciteit in België aan EDF en de organisatie van de veiling van virtuele productie capaciteit (VPP).

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud