Emakina verlengt intekenperiode tot 30 juni

Het Brusselse webdesignbedrijf bedrijf Emakina verlengt de openbare intekenperiode voor de beursintroductie, zo blijkt uit een financiele advertentie. De intekenperiode startte op 14 juni en had op 21 juni moeten zijn afgesloten.

(tijd) Het bedrijf besloot zich nog een week extra te gunnen, tot 30 juni, om potentiele investeerders te ontmoeten. 'We verlengen het bod met een week om ons de gelegenheid te geven beleggers te ontmoeten die we nog niet hadden gezien', aldus bestuurder Karim Chouikri van Emakina. 'Aanvankelijk was gerekend op een week terwijl dit soort operatie in het algemeen over twee weken wordt gespreid', zei de bestuurder.

De aandelen worden aangeboden tegen een vork tussen 8,50 euro en 11,50 euro. 'De intekening verloopt goed en wij kregen positieve reacties op de presentaties van vorige week', zo legde Chouikri uit. 'Maar op advies van ING, onze lead manager, gaan we investeerders ontmoeten die zeker op hun plaats zouden zijn in ons aandeelhouderschap.' Waarnemers merken op dat de marktomstandigheden de zaken niet vergemakkelijken.

Emakina houdt zich bezig met het ontwerpen van informatieve websites en e-commerceportaalsites, het uitstippelen van interactieve marketingcampagnes via het internet en internetconsulting. Het bedrijf wil maximaal 10 miljoen euro ophalen. ING stelt zich niet garant om de eventueel niet-verkochte aandelen zelf over te nemen.

De eerste noteringsdag was voorzien op 28 juni maar wordt nu met een week uitgesteld.

Vrijdag eindigt een andere intekeningsperiode voor een beursintroductie, die van OncoMethylome Sciences, een bedrijf gespecialiseerd in moleculaire diagnostiek. Dit bedrijf wil maximaal 35 miljoen euro ophalen met de uifgifte van nieuwe aandelen tegen een prijs tussen 7,5 en 10 euro. De notering op op Euronext Brussel en Amsterdam is gepland voor 27 juni.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud