Emiraten bestellen tien Boeings voor 3,3 miljard dollar

Na de miljardenorders van maandag op de luchtvaartbeurs van Farnborough, lijfde de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing ook dinsdag nog een grote bestelling binnen. De luchtvaartmaatschappij Emirates uit Dubai bestelde tien Boeing 747-8 cargo, goed voor een bedrag van 3,3 miljard dollar.

(belga) De vrachtvliegtuigen zullen worden uitgerust met motoren van General Electric, die een bedrag van 600 miljoen dollar vertegenwoordigen. De toestellen zullen geleverd worden vanaf 2010.

Dubai is een belangrijk knooppunt voor vrachtvervoer tussen oost en west. Verwacht wordt dat het vrachtverkeer de volgende jaren nog fors zal toenemen.

Emirates airlines was tevens de grootste klant voor de Airbus A380, het grootste vliegtuig ter wereld waarvan de leveringen met zes maanden zijn uitgesteld. Emirates verklaarde dinsdag dat het onderhandelt met Airbus over een schadevergoeding, en "geen nieuwe vertragingen aanvaardt".

Airbus haalde dinsdag voor het eerst in dertig jaar een bestelling vanuit Libië binnen. Afriqiyah Airways ondertekende een intentieverklaring voor maximum twintig toestellen bij de Europese vliegtuigbouwer. Op basis van de cataloguswaarde komt het order overeen met 1,9 miljard dollar. Tot 2003 hadden de Verenigde Naties sancties opgelegd aan Libië waardoor het buitenlandse bedrijven verboden was handel te voeren met het land.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud