Emissie Ahold-aandelen voor 94,6% ingeschreven

(betten beursmedia news) - Op de claimemissie van Ahold van ongeveer 621 miljoen aandelen is voor 94,6% ingeschreven. Dat betekent dat er op 587,3 miljoen aandelen is ingeschreven, deelt Ahold mee. De prijs van de 33,7 overgebleven aandelen Ahold die in de naplaatsing worden aangeboden, ligt op EUR 5,78 per aandeel.

Daarnaast is ingeschreven op 109,9 miljoen certificaten van cumulatief preferente financieringsaandelen ter waarde van EUR 75,8 miljoen.

De zowat 33,7 miljoen nieuwe gewone aandelen waarop niet is ingeschreven door middel van de uitoefening van claims worden vandaag door ABN AMRO Rothschild, Goldman Sachs International, ING Investment Banking, JPMorgan en Rabo Securities onderhands geplaatst.

De prijs van de 33,7 overgebleven aandelen Ahold die in de naplaatsing worden aangeboden, ligt op EUR 5,78 per aandeel. Dat heeft Ahold bekendgemaakt.

Houders van niet-uitgeoefend claims ontvangen EUR 0,63 per aandeel omdat de totale opbrengst van de naplaatsing de totale uitgifteprijs van de naplaatsing overtreft, zo liet het bedrijf weten.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud