Epiq: nettoverlies van 3,3 mln euro in eerste kwartaal

(tijd-nieuwslijn) - Over het eerste kwartaal van dit jaar kreeg de elektronicaspecialist Epiq een nettoverlies te slikken van EUR 3,3 miljoen, tegenover een nettowinst van EUR 0,65 miljoen een jaar eerder. Epiq wil in het vierde kwartaal opnieuw winst boeken. Ondertussen kreeg Epiq nieuwe middelen van moederholding Elex en het management van de groep.

Het bedrijfsverlies bedroeg in het voorbije kwartaal EUR 2,6 miljoen. In hetzelfde kwartaal van 2001 kon de groep nog met een operationele winst van EUR 0,9 miljoen uitpakken. De verliezen zijn slechter dan Epiq zelf had verwacht. De omzet steeg 30% tot EUR 36,2 miljoen.

In het tweede en derde kwartaal wil Epiq herstructureringen doorvoeren. Deze zouden de groep in het vierde kwartaal weer naar winstcijfers moeten leiden. Moeder Elex is bereid gevonden het kapitaal van Epiq met EUR 4 miljoen te verhogen aan een prijs per aandeel van EUR 3,25. Op Nasdaq Europe kost een aandeel Epiq EUR 1,6. Het management van Epiq verstrekt daarenboven een lening van EUR 1 miljoen. Op deze manier heeft het bedrijf EUR 5 miljoen verse middelen om de hoofdmoot van de verliezen te compenseren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud