Advertentie

ERA verkoopt 11 procent meer huizen in maart

©BELGA

ERA, het netwerk van vastgoedmakelaars in ons land, heeft een uitstekende maand maart achter de rug. Dat kan wijzen op een herstel van de markt, zegt gedelegeerd bestuurder Iain Cook woensdag in de Corelio-kranten. Hij blijft voorzichtig.

(belga) - Het ERA-netwerk, dat met ruim honderd kantoren vooral in Vlaanderen goed is ingeplant, verkocht in maart 208 huizen, tegen 187 in maart 2008. Dat is een stijging met 11 procent. In november vorig jaar zakte de verkoop naar een dieptepunt met nauwelijks 111 woningen. Sindsdien is de verkoop maand na maand opnieuw gestegen. Sinds januari ligt hij opnieuw boven het peil van twee jaar geleden. Voor appartementen herstelt de markt nog niet.

Of de crisis op de huizenmarkt daarmee achter de rug, durft Cook niet zeggen. 'Het klinkt misschien gek, maar maart was een maand met mooi weer, en dat scheelt in ons vak'.

De gemiddelde prijs van een door ERA verkocht huis in Vlaanderen bedroeg einde maart 200.657 euro, tegen 208.217 euro een jaar eerder. Een prijsdaling dus met 3,6 procent. Volgens Cook heeft dat te maken met problemen op de markt van de dure woningen. De prijs voor 'referentiewoningen' (huizen met drie slaapkamers) is stabiel gebleven.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud