Ericsson klimt uit verliescijfers

(tijd-nieuwslijn) - De producent van draadloze netwerken Ericsson heeft in het derde kwartaal van 2004 een nettowinst behaald van 4,8 miljard Zweedse kroon (ongeveer 550 miljoen euro) tegen een verlies van 3,9 miljard een jaar eerder. Analisten waren gemiddeld uitgegaan van een winst van 4,7 miljard. Per aandeel kwam de winst uit op 0,30 Zweedse kroon tegen een verlies van 0,25 in het derde kwartaal van 2003.

De omzet nam toe met 14 procent op jaarbasis tot 31,8 miljard van 28,0 miljard Zweedse kroon een jaar eerder. Analisten waren hier uitgegaan van een omzet van 31,9 miljard. De brutomarge nam toe van 35,9 tot 47,1 procent. Het bedrijfsresultaat steeg van 1,5 miljard tot 7,2 miljard. Ericsson boekte voor 29,0 miljard aan orders, 3 procent hoger dan de 28,1 miljard van het derde kwartaal van 2003.

'We blijven gezonde margeniveaus en sterke resultaten zien', stelt afgevaardigd bestuurder Carl-Henric Svanberg van Ericsson. 'We profiteren van de voordelen van onze herstructurering hetgeen ons in staat heeft gesteld de focus op de toekomstige groeigebieden te vergroten. We zijn goed gepositioneerd voor winstgevende groei en voortzetting van het marktleiderschap', aldus Svanberg.

Ericsson verwacht dat de 'traffic'-groei van de wereldwijde mobiele netwerken een lichte tot bescheiden groei van de wereldwijde mobiele systemenmarkt in 2004 zal genereren. In aanvulling op deze onderliggende groei is er een effect van operators die de beperkte investeringen van de voorgaande jaren zullen inhalen. 'Dit effect wordt langzaam merkbaar en we verwachten dat de markt langzaam terugkeert naar een normaal groeipatroon', aldus Ericsson.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud