Advertentie

Ericsson verkleint verlies in tweede kwartaal tot SEK 3,5 miljard

(tijd-nieuwslijn/betten) - De Zweedse telecomgigant Ericsson heeft in het tweede kwartaal van 2002 een verlies geleden van SEK 3,5 miljard, tegen een verlies van SEK 5,1 miljard een jaar eerder. Dat heeft Ericsson vrijdag bekendgemaakt. Per verwaterd aandeel kwam het verlies uit op SEK 0,34, tegen een verlies van SEK 1,81 in het tweede kwartaal van 2001.

Ericsson kondigde aan nieuwe aandelen uit te geven tegen een inschrijfprijs van SEK 3,80 per aandeel op een 1:1-basis. Het bedrijf verwacht daarmee SEK 30 miljard exclusief kosten op te halen.

De omzet kwam in het eerste kwartaal van 2002 uit op SEK 38,5 miljard, tegen SEK 55,5 miljard een jaar eerder. Dat is een daling van 31%. Het bedrijf handhaaft de verwachting in de loop van 2003 weer winst te zullen maken. CEO K. Hellstrom zei in een toelichting eind volgend jaar een break-even-niveau te verwachten op een omzetniveau van SEK 120 miljard. Hij verwacht dat de kosten laag genoeg zullen zijn om dan terug te kunnen keren naar winstgevendheid.

Ericsson verlaagde vrijdag verder de verwachting voor de markt voor mobiele telefoons. Bij de publicatie van de eerstekwartaalcijfers gaf Ericsson aan te verwachten dat de markt dit jaar met 10% zal afnemen. Nu verwacht het bedrijf een inkrimping van meer dan 15%. 'Dit is ook terug te vinden in de ontwikkeling van onze orders en omzet', aldus Ericsson.

De inschatting van de telefoonmarkt werd eveneens verlaagd. Ericsson schat de totale mobiele markt op 390 miljoen eenheden. Eerder zag Ericsson een wereldwijde markt van 400-420 miljoen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud