Euronav leent 500 miljoen dollar

De olietankerrederij Euronav heeft samen met de Amerikaanse sectorgenoot Overseas Shipholding een niet-achtergestelde gewaarborgde lening ten belope van 500 miljoen dollar afgesloten.

(tijd) - De overeenkomst werd afgesloten met ING, Fokus Bank, Fortis Bank België, Sumitomo Mitsui, BNP Paribas, Nordea, Danish Ship Finance, Deutsche Schiffsbank, Dexia Bank, Scotia Bank en Helaba Landesbank Hessen-Thuringen.

De lening werd voor 34 procent overschreven en valt uiteen in 180 miljoen dollar voor de aankoop van de schepen TI Asia en TI Africa en 320 miljoen euro voor de conversie van beide schepen tot 'Floating Storage and Offloading'-schepen (FSO). De omgebouwde FSO-schepen worden tussen juli en september van volgend jaar aan Maersk Oil Qatar geleverd om te worden ingezet op het Al Shaheen olieveld in Qatar.

De kredietovereenkomst heeft een looptijd van 8 jaar die begint te lopen vanaf de levering van de twee schepen. De interestvoet is gelijk aan de Libor, verhoogd met 'een aantrekkelijke marge', aldus het bedrijf.

RV

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud