Euronext en NYSE nemen maatregelen voor gescheiden toezicht

Euronext en de New York Stock Exchange (NYSE) willen een Nederlandse stichting en een Amerikaanse 'trust' opzetten om ervoor te zorgen dat de verschillende toezichtsregimes gescheiden blijven. Dat blijkt uit de SEC-filing die staat op de website van NYSE.

(tijd) Er heerste ongerustheid onder aandeelhouders van de beursbedrijven over de veel strengere Amerikaanse regels, die bij een fusie wellicht ook in Europa zouden gaan gelden.

Uit de filing blijkt dat de NYSE blijft bij haar eerder voorgestelde bod op Euronext. Bij het bod wordt ieder aandeel van NYSE ingewisseld voor een aandeel van de nieuwe onderneming. Aandeelhouders Euronext kunnen hun stukken inruilen voor 0,98 aandelen in de nieuwe combinatie, plus EUR 21,32 in contanten.

Het nieuwe bedrijf dat door deze 'fusie van gelijken' ontstaat, zal NYSE Euronext gaan heten, zo werd eerder al duidelijk. Bestuursvoorzitter John Thain van NYSE zei in juni dat de New York Stock Exchange in staat is zijn bod op Euronext te verhogen, mocht dat nodig zijn.

Begin december belegt Euronext een buitengewone aandeelhoudersvergadering waarin toestemming zal worden gevraagd voor de fusie. Ondertussen wil ook Deutsche Boerse samen met Euronext.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud