' Europa stelt geen nieuwe voorwaarden fusie GDF-Suez '

De Europese Commissie gaat geen nieuwe voorwaarden stellen alvorens dinsdag het groene licht te geven voor de fusie tussen Gaz de France en Suez. Dat meldt de Franse krant La Tribune maandag.

(tijd) De Europese Commissie gaat geen nieuwe voorwaarden stellen alvorens dinsdag het groene licht te geven voor de fusie tussen Gaz de France en Suez. Dat meldt de Franse krant La Tribune maandag.

'Eurocommissaris voor Mededinging (Neelie Kroes) zou tevreden zijn met de concessies die Suez en GDF op 20 september en 13 oktober hebben aangekondigd', aldus de zakenkrant. Kroes is er gerust op dat 'deze concentratie de concurrentie op de betroffen markten niet significant zal belemmeren', zo luidt het.

In België verkoopt de nieuwe groep het aandeel van GDF in SPE, de tweede elektriciteitsproducent in het land. De capaciteit van SPE stijgt daarmee van 9 naar 14%. In Frankrijk bestaat de voornaamste toegeving erin dat Distrigaz, dat tot nu toe een groothandelsfiliaal van Suez was, wordt gepromoveerd tot voornaamste concurrent van de gefuseerde groep voor levering aan bedrijven en particulieren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud