Europees IT-platform Fortis

Temenos, aanbieder van geïntegreerde core banking systemen, gaat de IT-ondersteuning van de retailbanking activiteiten van Fortis verzorgen.

(tijd) De bank voert het systeem gefaseerd in: in Nederland zal het naar verwachting eind 2008 gereed zijn. 'Dit is de eerste in een reeks overeenkomsten ter realisatie van een grensoverschrijdend IT-platform waarmee de bank de processen voor alle Europese activiteiten kan standaardiseren. Het systeem bevordert daarmee de samenwerking tussen de verschillende divisies.

Fortis Retail Banking is actief in zeven landen met in elk land een specifiek aantal Fortis kantoren: België (1.128), Turkije (190), Nederland (169), Frankrijk (80) Luxemburg (37), Polen (32), Duitsland (twee credit shops, 20 tegen eind dit jaar). Tot op heden gebruikt Fortis verschillende applicaties per land.

Temenos software biedt banken een real-time overzicht van de klant over de gehele onderneming, wat banken in staat stelt om de opbrengst te maximaliseren en tegelijkertijd de kosten te stroomlijnen. Temenos heeft zijn hoofdkantoor in Genève en heeft 39 kantoren in 31 landen.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud