Europese Commissie: Frankrijk blijft France Télécom bevoordeligen

(belga) - Ondanks een arrest van het Hof van Justitie blijft de Franse overheid illegale staatssteun verlenen aan telecomoperator France Télécom. Dit stelt de Europese Commissie, die een nieuwe procedure start om boetes te kunnen heffen.

De laatste dagen en weken komt het geregeld tot botsingen tussen de Franse overheid en de EU-Commissie. Heel wat Europese regels en afspraken worden geschonden door Frankrijk. Ook de Belgische bierbrouwers mochten dit onlangs ervaren.

Volgens woordvoerders van de Commissie is de opeenstapeling van procedures nu toeval en is geen campagne gestart tegen het land. Uit rapporten blijkt wel al jaren dat Frankrijk slecht scoort wat betreft de naleving van Europese regelgeving. De huidige regering poogt hierin verandering te brengen, maar er blijft een geweldige achterstand.

Het arrest van het Hof in Luxemburg over overdreven staatssteun dateert van december 2001, maar wordt nog steeds niet correct toegepast. Zo krijgt France Télécom een te ruime vergoeding voor het verlenen van diensten van algemeen belang en moet de operator nog tientallen miljoenen euro terugbetalen aan andere operatoren aan wie teveel werd aangerekend voor diensten van France Télécom.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud