Eurostar ligt stil tot en met zondag

Foto EPA ©EPA

Alle Eurostartreinen tussen Brussel en Londen zijn geannuleerd tot en met zondag 21 februari. Dat meldt de vervoersmaatschappij. De Thalystreinen rijden vanaf donderdag weer, maar met storingen.

(tijd/belga) - De annulering van het spoorverkeer tussen Brussel en Londen is het gevolg van de treinramp van maandag in Buizingen. Daardoor is ook het internationale verkeer zwaar verstoord. Eurostar meldde eerder al op zijn website dat de ticketverkoop tot maandag 22 februari stilligt.

'Als reizen echt noodzakelijk is, heeft Eurostar een pendelbus ingelast tussen Brussel en Rijsel in beide richtingen om reizigers op hun bestemming te brengen', luidt het in een mededeling.

Reizigers naar Londen worden in de terminal in Brussel-Zuid ingecheckt voor de pendelbus naar Rijsel. In Rijsel kunnen ze hun reis verderzetten met de Eurostar naar Ashford, Ebbsfleet of St Pancras International. Reizigers naar de terminal in Brussel-Zuid wordt gevraagd om in te checken zoals aangeduid op hun ticket.

Thalys

Vanaf donderdag 18 februari wordt het Thalys-treinverkeer stilaan hervat, aldus een persbericht. Door het ongeval in Buizingen blijft het Thalys-verkeer donderdag 18 februari en vrijdag 19 februari wel verstoord.

De Thalys-treinen tussen Brussel en Keulen rijden volgens de normale dienstregeling. De Thalys-treinen tussen Brussel en Amsterdam rijden aan een verminderde frequentie. De Thalys-treinen tussen Brussel en Parijs ondervinden nog steeds de meeste hinder. Op deze verbinding dienen de reizigers rekening te houden met vertragingen van ongeveer 30 minuten en een verminderde frequentie. De 'dorsale Wallonne' rijdt normaal. De Thalys-reizigers hebben de mogelijkheid om naar Luik, Namen, Charleroi of Bergen te sporen via binnenlandse treinen om Parijs te bereiken. De Sneeuw-Thalys van zaterdag 20 februari zal normaal rijden.

Reizigers met een Thalys-ticket voor 18 en 19 februari kunnen dat nog steeds annuleren en krijgen het volledige bedrag van het ticket terugbetaald, of kunnen hun reis uitstellen. Voor meer informatie kunnen reizigers terecht op www.thalys.com.

Ergernis

TreinTramBus wees er eerder op de dag al op dat Eurostar bij elk incident het verkeer telkens weer volledig stillegt. Ook bij herhaalde winterprikken viel het verkeer dagenlang volledig stil, aldus het persbericht. De organisatie wijt dit gebrek grotendeels aan de monopoliepositie van Eurostar.

 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud