Eurostar vervoerde 10 procent meer reizigers

Eurostar, de uitbater van de snelspoorverbinding van België en Frankrijk met het Verenigd Koninkrijk, vervoerde in het derde kwartaal fors meer reizigers. Het is de grootste klant van het verlieslatende Eurotunnel.

(tijd) Eurostar vervoerde in het afgesloten kwartaal 2,15 miljoen reizigers. Dat is 9,9 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder, en de beste prestatie van de groep ooit in een derde kwartaal.

De kwartaalomzet steeg jaar op jaar met 21 procent tot 130,4 miljoen Britse pond (193,5 miljoen euro).

Eurostar is de grootste klant van het verlieslatende Eurotunnel, dat de kanaaltunnel tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk uitbaat. Het bedrijf maakte geen winst- of verliescijfers bekend. Eerder liet het bestuur weten dat het tegen 2008 uit de rode cijfers wil zijn.

Sinds de eerste rit van de HST naar Londen heeft Eurostar de Belgische spoorwegen alleen maar geld gekost. De NMBS-groep heeft een belang van 5 procent in Eurostar Group, de Franse SNCF heeft 61,5 procent en het Britse Eurostar UK 32,5 procent.

De NMBS heeft nog altijd geen akkoord met de Franse en Britse partners over een herschikking van de gezamenlijke kosten. Vorig jaar verloor de NMBS meer dan 20 miljoen euro aan de exploitatie van de Eurostar.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud