Advertentie

Eurotunnel decimeert verlies in 2006

Eurotunnel, de Frans-Britse maatschappij die de tunnel onder het Kanaal uitbaat, heeft in 2006 zijn nettoverlies beperkt tot 204 miljoen euro. Een jaar eerder leed het nog een verlies van 2,8 miljard euro. Dat heeft Eurotunnel woensdag bekendgemaakt.

(dpa/afp) - Het operationele resultaat steeg met 42 procent tot 326 miljoen euro, na 230 miljoen euro in 2005, aldus nog het persbericht. Eurotunnel maakte woensdag de cijfers van 2005 en 2006 bekend.

De omzet steeg met 5 procent tot 830 miljoen euro, na 793 miljoen in 2005, zo was eerder al aangekondigd.

Eurotunnel zit momenteel volop in een zwaar financieel herstructureringsprogramma om het faillissement te vermijden. Daardoor is de handel in het aandeel Eurotunnel sinds mei vorig jaar geschorst in Parijs en Londen. Topman Jacques Gounon hoopt dat met de publicatie van de resultaten de handel binnen tien tot vijftien dagen opnieuw van start zal gaan.

Het reddingsplan, dat werd goedgekeurd door het Franse gerecht en midden 2007 volledig in voege moet zijn, voorziet in de halvering van de schuldenberg van 9 miljard euro en in de oprichting van een nieuwe onderneming, de nv Groupe Eurotunnel.

"De uitstekende operationele resultaten tonen aan dat enkel de nieuwe onderneming, met gehalveerde schulden en fors verlaagde financiƫle kosten, in staat zal zijn het spookbeeld van het faillissement te verjagen", aldus Gounon in het persbericht.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud