EVS ziet verkopen in tweede kwartaal fors groeien

De producent van beeldservers EVS heeft in het tweede kwartaal verkopen gerealiseerd tussen EUR 21 en 22 miljoen, in lijn met de verwachting die in mei was uitgesproken. Dat betekent dat de verkopen op jaarbasis met 170% zijn gestegen in vergelijking met het zwakke tweede kwartaal van 2005.

(tijd) EVS boekte ook forse bestellingen in het tweede kwartaal, vooral in mei en juni, voor een totaal van EUR 26,6 miljoen (+68%). Dat maakte EVS bekend in een persbericht.

De belangrijkste bestellingen die werden binnengehaald, hadden betrekking op een televisieredactiezaal in Rusland (EUR 2 miljoen), twee HDTV-productiewagens in de VS voor verslaggeving van Amerikaans voetbal en autoraces (USD 2 miljoen) en 2 hybride SD/HDTV-productiewagens in India (EUR 1,2 miljoen). Deze orders worden geleverd na het WK Voetbal.

Ondanks de beperkte zichtbaarheid is de raad van bestuur vol vertrouwen, dankzij de belangrijke orderinname na de grote sportevenementen. EVS verwacht daarom dat de verkopen van beeldservers dit jaar met meer dan 30% zullen groeien tot iets boven de EUR 70 miljoen. De kostenstructuur van de groep zou moeten toelaten dat de winst iets sterker groeit.

Het verkoopcijfer van iets meer dan EUR 70 miljoen betekent een verhoging van de jaardoelstelling. Bij de presentatie van de jaarresultaten op 23 februari, had CFO Jacques Galloy een omzetcijfer van EUR 60-65 miljoen naar voor geschoven. Wat de winstvooruitzichten betreft, hield het bedrijf het toen op "een sterke groei van de resultaten en van de ebit".

Het dochterbedrijf XDC, dat zich toelegt op digitale cinema, zou over 2006 een verlies lijden van ongeveer EUR 4 miljoen, meldt EVS nog. Met de recent opgehaalde middelen - in het kader van een kapitaalverhoging van EUR 12,5 miljoen midden juni - bereidt XDC de digitalisering voor van 500 bijkomende zalen in de komende 30 maanden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud