Ex-topmanager Agfa aan de slag bij A.T. Kearney

Philippe Houssiau (foto Lieven Van Assche)

Philippe Houssiau, de gewezen topman van de medische divisie van Agfa-Gevaert, is senior partner geworden bij het consultancybedrijf A.T. Kearney. Bij A.T. Kearney zal hij in hoofdzaak instaan voor de verdere uitbouw van de Belgische activiteiten. A.T. Kearney is in ons land steeds erg internationaal gericht geweest en weinig lokaal verankerd. Met zijn uitgebreid netwerk en zijn rijke ervaring moet Houssiau daar verandering in brengen.

(tijd) – De 46-jarige Houssiau kwam in de zomer van vorig jaar in het nieuws toen Agfa besloot een einde te maken aan zijn contract. Officieel heette het dat hij moest opstappen wegens de tegenvallende resultaten van Agfa HealthCare. Maar insiders bestrijden dat. Ze wijzen op het feit dat Houssiau de bezieler was van de nieuwe strategie van de Agfa-divisie en de transformatie van de afdeling naar een digitaal IT-bedrijf op de rails zette. Ze schrijven zijn vertrek toe aan een persoonlijke afrekening. 

Houssiau werkte vijf jaar voor Agfa. Hij begon in 2002 als directeur verkoop en diensten van Agfa HealthCare om een jaar later de leiding over de hele divisie op zich te nemen. De man behaalde een diploma van medische biotechnologie en burgerlijk scheikundig ingenieur aan de VUB, alsook een Bachelor of Science in de farmaceutische wetenschappen. Voorts volgde hij managementopleidingen aan de Vlerick School en de universiteit van Stanford in de VS.

Voor hij in dienst trad bij Agfa was Houssiau senior partner van PricewaterhouseCoopers. Daar richtte hij de Europese tak van de divisie ‘human capital and change management’ op en later werd hij wereldwijd verantwoordelijk voor de 550 miljoen dollar grote divisie. Zijn loopbaan van vijf jaar bij PwC werd nog vooraf gegaan door topfuncties bij Raychem, een onderdeel van het Amerikaanse Tyco, en Baxter.

Houssiau is lid van de raad van bestuur van Materialise Dental, de medische poot van de Leuvense prototypespecialist Materialise, en van Language & Computing, het GIMV-filiaal dat zich toelegt op medische taaltechnologie.

Bert Broens         

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud