Exmar geïnteresseerd in Fluxys en Distrigas

De gastankerrederij Exmar is geïnteresseerd een belang te nemen in Fluxys of Distrigas, als dat mogelijk wordt na een fusie van Suez en Gaz de France. Dat zegt Nicolas Saverys, de gedelegeerd bestuurder van Exmar, in een gesprek met De Tijd.

(tijd) 'Misschien zal Europa bepaalde eisen stellen bij de fusie van Distrigas, Fluxys, Suez en Gaz de France. Dat kan bepaalde opportuniteiten creeren. We hebben ons gemeld als 'willing buyer', noem het co-developer van een nieuwe onafhankelijke entiteit rond Fluxys-Distrigas', zegt Saverys. Als er een andere controle mogelijk is in Fluxys en Distrigas, is Exmar kandidaat, als industriële partners en samen met financiele partners.

Als Exmar de kans zou krijgen om een belang te nemen in Distrigas of Fluxys, heeft de groep volgens Saverys plannen om directe toegang te krijgen op het Belgische gasnetwerk, 'via een uitbreiding van Zeebrugge of via het lossen van gas via onze grote LNGRV's, onze LNG-schepen met eigen hervergassingsinstallaties aan boord. Steun van de Belgische politiek zullen we wel krijgen, denk ik. Aanbrengen van additioneel gas via andere technologie, via andere poorten, werkt concurrentie in de hand en dus betere prijzen', zegt Saverys.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud