Exmar maakt definitief jaarresultaat bekend

(tijd-nieuwslijn) - De gastankerrederij Exmar publiceerde eind januari al voorlopige jaarcijfers. Dinsdagavond raakten de definitieve bekend. Exmar zag in 2005 de nettowinst meer dan verdubbelen en keert over het voorbije boekjaar een totaal dividend uit van 3,50 euro. Bovenop een normaal dividend van 2 euro komt een uitzonderlijk gedeelte van 1,50 euro. Dat blijkt uit een persbericht.

Exmar boekte in 2005 een nettowinst van 75,3 miljoen dollar tegenover 29,8 miljoen dollar in 2004. Over het hele jaar 2005 kwam het bedrijfsresultaat uit op 105,5 miljoen dollar tegenover 51,2 miljoen dollar in 2004.

Het resultaat is in grote mate te danken aan de sterke bijdrage van de LPG vloot, samen met de belangrijke meerwaarde die gerealiseerd werd op de verkoop van de 11 schepen met druktanks.

Het resultaat van de LNG divisie leed wel wat onder het gebrek aan bevrachting van de Excalibur. Voor het volledige jaar 2006 is Excalibur bevracht door Excelerate Energy LP.

De aanhoudende sterkte van de LPG markt, en het feit dat nu alle schepen in de LNG divisie verhuurd zijn voor 2006, laat sterke resultaten verhopen voor het lopende jaar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud