Exmar vraagt domeinconcessie aan voor bouw aardgasinstallatie

De gastankerrederij Exmar heeft vandaag een aanvraag ingediend voor concessie voor de bouw van een los- en overslaginstallatie voor vloeibaar aardgas (LNG) en aardgas onder hoge druk in de Zeebrugse haven. Dat blijkt uit een persbericht. Op dit moment beschikt België over slechts één enkele los- en overslaginstallatie voor vloeibaar aardgas (LNG).

(tijd) Exmar wil met de installatie een extra aardgasbevoorrading in ons land verzekeren, bijkomende diversificatie van de aanvoermogelijkheden voor LNG in Europa creeren en de effectieve vrijmaking van de Belgische en Europese aardgasmarkt versterken. 'Deze infrastructuur is perfect complementair met de bestaande aardgasinfrastructuur en versterkt de rol van België als aanvoer- en doorvoercentrum voor aardgas binnen Europa.'

Voor de bouw en de ontwikkeling van deze infrastructuur werkt EXMAR nauw samen met onder andere Jan De Nul, Praxair, Jacobs Engineering, ERM en ECOLAS.

De nieuw te bouwen infrastructuur laat toe gelijktijdig twee LNG- of LNGRV-schepen te ontvangen. De LNGRV-schepen (LNG-schip met hervergassingsinstallatie aan boord) kunnen LNG aan boord van het schip hervergassen en rechtstreeks in het aardgasdistributienet pompen.

Dieter Snoeck dieter.snoeck@tijd.be

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud