Exmar ziet winst bijna verdrievoudigen

Gastankrederij Exmar behaalde in het eerste halfjaar USD 58,2 miljoen nettowinst, dat is bijna het drievoud van de USD 21,7 miljoen die in de eerste zes maanden van 2006 werd behaald.

(tijd) Dat meldt de groep in een persbericht. De bedrijfswinst bedroeg USD 64,1 miljoen, tegen USD 40,3 miljoen vorig jaar. Exmar profiteerde voor USD 10 miljoen van een meerwaarde op de verkoop van schepen en kon voor USD 11 miljoen voorzieningen terugnemen. Analist Wouter Vanderhaeghen van KBC Securities rekende op een ebit van USD 44,7 miljoen.

In het tweede kwartaal kwam de nettowinst uit op USD 42,6 miljoen en de ebit op USD 39,6 miljoen. De omzet kwam uit op USD 143,9 miljoen.

De LPG-divisie droeg in het tweede kwartaal USD 20,6 miljoen bij tot de bedrijfswinst en over het eerste halfjaar USD 35,9 miljoen. Een jaar eerder was dat USD 19,7 miljoen. De LNG-divisie droeg in het tweede kwartaal USD 8,1 miljoen en in het eerste halfjaar USD 16 miljoen bij tot de bedrijfswinst. Een jaar eerder was dit 19,6 miljoen, maar toen was er een eenmalige opbrengst van USD 13 miljoen. In tegenstelling tot vorig jaar kon Exmar het voorbije halfjaar de LNG-tanker Excalibur benutten.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud