Advertentie

Familie Morres verkoopt gsm-winkelketen Bemobile

(tijd) - De Nederlandse familie Morres, de eigenaar van de bekende gelijknamige meubelzaken, verkocht haar Belgische keten van gsm-winkels Bemobile. De koper, de Franse beursgenoteerde groep Avenir Telecom, heeft ambitieuze plannen voor de Belgische markt.

De familie Morres startte Bemobile midden 2000 op samen met twee privé-ondernemers. Het was de eerste en tot nu toe enige stap van Morres buiten de meubelsector. Bijna twee jaar geleden werd de Nederlandse familie de enige aandeelhouder van Bemobile. Maar nu besloot ze de gsm-winkels van de hand te doen. De keten was te klein om te kunnen overleven. 'Maar een van de belangrijkste redenen was de beslissing van Proximus om niet langer met ons samen te werken, terwijl de keten juist gebaseerd was op het aanbod van de drie Belgische operatoren', zegt Jo Goosen, de adjunct-directeur van de Morres Groep.

Bemobile mikte op 16 winkels tegen eind 2001, maar kwam niet verder dan acht zaken. Bij de verkoop waren er nog zes over, waarvan Avenir Telecom er vijf verwierf. De winkel op de Antwerpse Meir werd gesloten. De Franse groep nam ook enkele personeelsleden over. De Bemobile-vestigingen in Hasselt, Gent, Leuven, Mechelen en Roeselare zijn de eerste eigen gsm-winkels in België van Avenir. De groep had wel al een paar franchisezaken. Avenir Telecom ging in ons land van start in 1999 met de overname van RDS, een van de belangrijkste grossiers in gsm's en toebehoren.

Avenir baat onder de naam Internity ruim 400 winkels uit in Europa en in Marokko. De groep kent een aanhoudende groei. Die valt onder meer toe te schrijven aan het almaar grotere succes van gespecialiseerde gsm-zaken. Volgens Alain De Pauw, de projectontwikkelaar van Avenir in België, ligt ook het Internity-concept waarbij gsm-, pc- en fotoproducten worden gecombineerd tegen scherpe prijzen aan de basis van de groei. Onder de naam Internity wil Avenir Telecom tegen midden 2005 35 tot 40 winkels in ons land. Nu zijn er twaalf Internity's.

BB

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud