Financieel directeur Enron formeel in staat van beschuldiging

(AFP) = Andrew Fastow, de voormalige financieel directeur van energiegigant Enron, is donderdag formeel in beschuldiging gesteld voor fraude, het witwassen van geld en samenzwering, in verband met het schandaal dat leidde tot het faillissement van de Texaanse onderneming.

Fastow was sinds 1996 verantwoordelijk voor de boekhouding bij Enron. De 40-jarige accountant wordt ervan beschuldigd een frauduleus netwerk te hebben opgezet, om de financiële problemen bij de Amerikaanse energiereus te verdoezelen, en zwart geld te hebben witgewassen. Zelf zou Fastow voor 30 miljoen dollar achterover hebben gedrukt.

Donderdag werd hij door een jury van een federale rechtbank in Houston officieel in staat van beschuldiging gesteld. Daarmee staat de weg open voor zijn proces. Hij is de eerste topverantwoordelijke van Enron die formeel beschuldigd wordt.

Enron vroeg in december vorig jaar het faillissement aan. Er was voor miljoenen dollars gefraudeerd met de boekhouding van het bedrijf. Duizenden werknemers verloren hun job, aandeelhouders zagen miljarden in rook opgaan.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud