Fitnesscentra Sportopolis in handen van HealthCity

De Nederlandse fitnessgroep HealthCity neemt zijn Belgische concurrent Sportopolis over. Daarmee zet het zijn ambitie kracht bij marktleider te worden in ons land, een positie die HealthCity al inneemt in Nederland. Dat meldt De Tijd.

(tijd) Sportopolis baat elf fitnessclubs uit in Antwerpen, Limburg, Brussel en Leuven en is daarmee het nummer twee in België na Passage Fitness First. HealthCity startte ruim een jaar geleden overnamegesprekken met de eigenaars van Sportopolis, het oprichtersduo Geert Diepers en Yves De Bellefroid. Die gesprekken werden succesvol afgerond.

De overname van Sportopolis bevestigt de ambitieuze plannen van HealthCity. Het bedrijf is marktleider in Nederland en ambieert ook de leiderspositie in ons land, via overnames en door nieuwe vestigingen te openen. HealthCity wil de versnipperde Belgische markt consolideren. Vorig jaar kocht het al de Antwerpse fitnessketen LA Gym, een bedrijf uit de portefeuille van de durfkapitaalgroep GIMV.

De fitnesssector wordt de laatste jaren steeds meer het werkterrein van durfkapitaalfondsen. HealthCity is net als Passage Fitness First ook in handen van durfkapitaal. HealthCity wordt gecontroleerd door de Belgisch-Nederlandse groep Waterland en de drie oprichters. De Nederlandse fitnessketen baat ruim 90 clubs uit in de Benelux en Duitsland.

DA

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud