Ford Genk vermindert productie Mondeo met een derde

(belga) - Ford Genk zal de productie van de Ford Mondeo met zowat een derde terugschroeven. Dat leert een interne nota binnen het bedrijf. Ook in de productie van de Ford Transit wordt gesnoeid, meldt de regionale zender TV-Limburg zondag. De gevolgen voor het personeel staan nog niet vast.

'Het is inderdaad zo dat besloten is om bijkomend 11.000 wagens (van het type Mondeo) uit productie te nemen voor de komende maanden. Na de vakantie zou zich dat moeten voltrekken', aldus Gerard Ignoul van de christelijke vakbond. Samen met wat eerder werd afgesproken, gaat het om 29.000 Mondeo's minder per jaar, aldus TV-Limburg.

Het mogelijke gevolg is dat 3.000 arbeiders om beurt moeten gaan stempelen. Er zou ook een scenario op tafel liggen waarbij een van de drie productieploegen sneuvelt in de paint-afdeling en in de B-hal. 'Het kan allemaal, maar of het zal gebeuren, zal het onderwerp uitmaken van besprekingen', aldus Ignoul.

Naast de Mondeo wordt ook in de productie van de bestelwagen Transit gesnoeid. In Genk zullen er 2.000 minder van de band rollen. In het Engelse Southampton zou het om 4.500 wagens gaan. Daar komt nog bij dat het opstarten van de bouw van de nieuwe Ford Focus zou onderbroken zijn.

De vakbonden klagen dat ze niet op hoogte zijn van de financiële situatie bij Ford Genk. Wettelijk moeten de bonden drie weken voor een aandeelhoudersvergadering die toestand kennen. De volgende vergadering vindt plaats binnen tien dagen en de bonden beschikken naar eigen zeggen nog niet over de nodige documenten.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud