Ford kijkt aan tegen nettoverlies

De Amerikaanse autoconstructeur Ford Motor Company heeft over het tweede kwartaal van 2006 een nettoverlies geboekt van 123 miljoen dollar, vergeleken met een nettowinst van 946 miljoen dollar een jaar eerder.

(tijd) Per aandeel kwam het verlies uit op 7 dollarcent, tegen een winst van 47 cent een jaar eerder. Dat meldde Ford in een persbericht.

Zonder eenmalige kosten bedroeg het verlies USD 48 miljoen, of 3 dollarcent per aandeel. Analisten hadden hier gemiddeld gerekend op een winst van 12 dollarcent.

Het nettoresultaat omvat voor USD 486 miljoen kosten, goed voor 17 dollarcent per aandeel, in verband met herstructureringen in Noord-Amerika waar de groep 30.000 banen wil schrappen tegen 2012. Het verlies in de Noord-Amerikaanse divisie daalde van USD 907 miljoen vorig jaar tot USD 797 miljoen.

'Hoewel we al vooruitgang hebben geboekt op een aantal domeinen, is er duidelijk nog meer werk aan de winkel', zegt financieel directeur Don Leclair in een persbericht. Dat betekent volgens Leclair een kwaliteitsverbetering en kostenverlaging om te antwoorden op een hardere operationele omgeving.

De automotive-divisie leed een verlies voor belastingen van USD 808 miljoen, een forse stijging vergeleken met de USD 245 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De tak financiele diensten behaalde een winst voor belastingen van USD 646 miljoen, tegen USD 1,3 miljard een jaar eerder.

De totale omzet daalde in het tweede kwartaal met USD 2,5 miljard tot USD 42 miljard.

De Europese divisie Ford Europe noteerde een winst voor belastingen van USD 105 miljoen, vergeleken met USD 66 miljoen vorig jaar. De omzet zakte er van USD 7,9 miljard tot USD 7,4 miljard.

(foto bloomberg)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud