Ford moet 61 miljoen dollar betalen na ongeval van 4x4

(belga) - Een rechtbank in Miami heeft autofabrikant Ford bevolen om 61 miljoen dollar te betalen aan de familie van een adolescent die om het leven kwam bij een ongeval toen hij meereed met een 4x4 Explorer. Dat werd donderdag vernomen van de advocaat van de familie van het slachtoffer.

Volgens advocaat Bruce Kaster nam de jury deze beslissing na de getuigenis van een ingenieur die voor Ford werkt. De ingenieur had de fabrikant in 1989 aanbevolen het zwaartepunt van dit model te verlagen om de stabiliteit van het voertuig te verbeteren. Deze aanbeveling werd pas in 2001 toegepast.

De jury kende de familie van Lans Hall 61 miljoen dollar schadevergoeding en intresten toe. Hall (17) kwam in 1997 op een autoweg in Florida om het leven. Het voertuig waarin hij als passagier meereisde, ging meerdere malen over de kop nadat de bestuurder kort insluimerde.

'Ford wilde de verkoop van de Explorer niet uitstellen. Bijgevolg, om zo veel mogelijk winst te maken, bracht het een voertuig op de markt waarvan ze wisten dat het onstabiel was', bracht de advocaat naar voren.

De autofabrikant moest al miljoenen banden vervangen ten gevolge van honderden ongevallen met Explorers die veroorzaakt werden door gebrekkige banden. Bij deze ongevallen vielen in totaal 271 doden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud